Geen stress rondom het kerstdiner, neem een kerstbox!

Een grappig onderzoek kwam vandaag voorbij. PanelWizard onderzocht in opdracht van HelloFresh de mate waarin Nederlanders stress ervaren bij het voorbereiden van het jaarlijkse kerstdiner. De cijfers zijn niet mals. Liefst 3 kwart van de respondenten ervaart de supermarkten rondom de feestdagen als “te druk”. Hierdoor ervaart de helft van de Nederlanders stress bij het doen van de kerstboodschappen. Ook blijkt dat Nederlanders moeite hebben met het opstellen van een juist boodschappenlijstje voor kerst. 2/3 van de Hollanders heeft moeite om te bepalen hoeveel eten er nog is, 28% geeft aan moeite te ervaren tijden het maken van een boodschappenlijstje en 2/5 van de Nederlanders geeft aan bang te zijn iets te vergeten.

Het resultaat? Er wordt rondom de kerstdagen enorm veel weggegooid. En dat is doodzonde! Liefst 80% van de Nederlanders geeft aan teveel kerstboodschappen te doen, wat er in resulteert dat bijna 60% daadwerkelijk iets weg moet gooien. Verder valt uit het onderzoek van PanelWizard op dat de Nederlander de boodschappen voor het jaarlijkse kerstdiner uitstelt tot het laatste moment.

Hieronder de meest genoemde supermarktfrustraties:

1. Teveel klanten in de supermarkt (63%)
2. Wachtrijen bij de kassa (60%)
3. Producten niet voorradig (59%)
4. Overvolle parkeerplaats (42%)
5. Onvindbare producten (40%)
6. Te weinig personeel (15%)
7. Koopgedrag van anderen (overdreven veel) (12%)
8. Ongeduldig of chagrijnig personeel (11%)
9. Beperkte openingstijden (9%)
(Bron: Onderzoek Panzelwizard in opdracht van HelloFresh)

De maaltijdbox de oplossing voor de kerststress?

Gelukkig is al deze stress en moeite bij het opstellen van een boodschappenlijst, en het doen van de kerstboodschappen niet nodig. Dankzij een speciale kerst-maaltijdbox weet je zeker dat je precies de juiste ingredienten en producten in huis haalt. Dus geen stress bij het maken van een lijstje, geen drukke supermarkten, en niet onnodig eten weggooien. De voordelen van de Kerstbox liegen er dus niet om. Qua aanbod is er genoeg te kiezen. Zo biedt HelloFresh alleen al 3 verschillende kerstboxen en 1 gourmetbox aan. Maar dat is lang niet alles. Zo biedt Albert Heijn ook dit jaar weer de Allerhande Kerstbox. Soortgelijke boxen zijn de kerstboxen van De Krat, Marley Spoon, Beebox en Ekomenu.

Een leuke afsluiter: Wat is de grootste wens van de Nederlander om het kerstdiner minder stressvol te maken:

– Dat alle gerechten die ik kook allemaal goed lukken (75%)
– Dat ik onbeperkt kan eten van het kerstdiner zonder daarvan aan te komen (57%)
– Dat ik een kerstbezoek kan afzeggen, zonder iemand teleur te stellen (36%)
– Dat ik een privé chef ter beschikking heb, die het hele kerstdiner voor me kookt (25%)
– Dat een personal shopper alle kerstboodschappen voor me doet (22%)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.