Interview met Zinner Dinner

Omdat wij zo enthousiast waren over het concept van Zinner Dinner besloten wij deze foodbox aanbieder per mail wat vragen te stellen. Jur Jacobs, de bedenker van de recepten uit deze box, was bereid onze vragen kort te beantwoorden. Hieronder vind je het interview! Lees ook onze pagina over Zinner Dinner voor meer informatie over deze unieke foodbox in een tas.

1. Hoe lang verkopen jullie al maaltijdboxen? En wat was voor jullie de aanleiding om maaltijdboxen te verkopen en te bezorgen?
Wij doen dit sinds 2010, wij willen mensen gemak aanbieden maar ook gezond en goed eten. Dit vinden wij terug in biologische voeding. Eerder was dit concept in Zweden erg groot, dus waarom niet in Nederland?

2. Kun je iets zeggen over het aantal maaltijdboxen dat jullie per week versturen? En is dit nog steeds groeiende?
Wij bezorgen iedere week bij gezinnen thuis in de buurt van Amsterdam, Utrecht en Haarlem en de directe omstreken daarvan. Wij groeien gestaag omdat al onze klanten zo tevreden met ons zijn.

3. Is het moeilijk om elke week weer nieuwe recepten met bijbehorende ingrediënten te bedenken?
Nee, ik ben kok, het is leuk om mensen iets lekkers, leuks en verrassends voor te schotelen.

4. Denk jij dat het concept van de maaltijdbox nog lang blijft bestaan? Of zullen de grote supermarkten als Albert Heijn en Jumbo de online boodschappenmarkt uiteindelijk veroveren?
Ik denk dat de maaltijdbox blijft bestaan, wij bieden onze producten aan in een niche waar AH of Jumbo helemaal niet in zitten.

5. Zijn er bepaalde trends/ontwikkelingen zichtbaar in de maaltijdbom-markt?
Het wordt nu een grotere markt waarbij HelloFresh de markt open speelt voor andere aanbieders.

6. Promoten jullie je maaltijdbox met marketing-campagnes? Indien ja, hoe?
Ja, dit doen we. Wij houden niet van een agressieve marketing, dus wij houden het subtiel en toegespitst op alleen onze doelgroep.

7. Wat is het belangrijkste verschil tussen jullie, en boxen als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox?
Wij zijn 100% biologisch, persoonlijk en bieden meer aan de ‘prijsvechters’. Wel meer dan 200 gram groente per persoon per dag en gericht op onze klanten.

8. Jullie hechten veel waarde aan duurzaamheid/biologische producten. Waar komt dit streven naar duurzaamheid vandaan?
Wij zijn 100% biologisch omdat wij geloven dat dit een goede manier in de voedselcyclus is, en daar zijn wij trots op.

9. Merken jullie dat klanten bewust voor jullie kiezen vanwege jullie duurzame werkwijze?
Onder andere, maar iedere maaltijdbox claimt duurzaam te zijn, dus dat is niet echt een USP.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *