Vind jouw ideale recept met de HelloFresh Recepten-Matchmaker

Gebruik je geen maaltijdbox? Maar zit je even om een nieuw recept verlegen? Dan heeft HelloFresh nu een erg leuke tool ontwikkeld: de Recepten-Matchmaker. Door het beantwoorden van 3 korte vragen ontdek je razendsnel heerlijke recepten die passen bij jouw wensen. Zoek je iets met kip, vis of juist broccoli? Wil je iets avontuurlijks, gemakkelijks of kindvriendelijks? Of wil je een glutenvrij recept? Je kunt al jouw wensen eenvoudig doorgeven in de receptengenerator. Uiteindelijk biedt HelloFresh een voorstel met 2 of 3 heerlijke recepten die je gewoon zelf thuis kunt maken!

Hoe werkt de receptengenerator?

Veel gezinnen kennen maar weinig variatie in recepten. We grijpen al gauw weer naar hetzelfde recept. Aardappelen met worteltjes en een gehaktbal, spaghetti, of een stamppot, hoe vaak eten we wel niet hetzelfde? Met de speciale receptengenerator kan je heel eenvoudig de honderden originele, lekkere en gemakkelijke recepten van HelloFresh doorzoeken. Het werkt als volgt:

 1. Kies het basis ingrediënt van het recept dat je wilt koken. Dit kan zijn rundvlees, kip, varkensvlees, vis, pasta, rijst, broccoli, tofu of halloumi
 2. Geef aan waar je precies zin in hebt. Je kunt kiezen voor avontuurlijk,  licht, stevig, makkelijk en snel of kindvriendelijk
 3. Kies optioneel voor glutenvrije recepten
 4. Klik op “vind jouw recept!”
 5. Het systeem zoekt nu razendsnel naar recepten die passen bij jouw wensen. Per zoekopdracht vind je er 2 of 3.
 6. Zit er wat lekkers bij? Klik op het gerecht. Je wordt direct doorgestuurd naar de receptenkaart. Hier vind je precies wat je nodig hebt, hoe lang het duurt, en worden de recepten stap voor stap duidelijk uitgelegd met foto’s en duidelijke instructies.

receptengenerator-van-hello-fresh

Heb ik er een HelloFresh abonnement voor nodig?

Het mooie aan de recepten-matchmaker is: het is gratis, en voor iedereen te gebruiken. Je hoeft dus geen klant van deze maaltijdbox te zijn. De receptengenerator is dus een prima alternatief voor bijvoorbeeld Allerhande recepten of Smulweb. Het biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen:

 • Op basis van 2 korte vragen snel een geschikt recept vinden
 • Ook glutenvrije recepten
 • Beperkte keuze, je wordt niet overspoeld met gerechten
 • Duidelijke opsomming ingrediënten, benodigd kookgerei en voedingswaarden
 • Elke stap wordt heel duidelijk toegelicht inclusief foto’s

De receptengenerator van HelloFresh is duidelijk een aanwinst voor iedereen die snel een geschikt recept zoekt! Een mooie toevoeging zou zijn wanneer je op meer ingrediënten kunt zoeken. Stel je hebt nog geitenkaas in huis, dan zou het handig zijn om in één keer te zoeken naar alle Hello Fresh recepten met geitenkaas.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *