De lekkerste hartige taarten bij HelloFresh

Dat je bij HelloFresh inmiddels veel meer kunt bestellen dan gezonde en lekkere maaltijden is je inmiddels misschien wel duidelijk. In de HelloFresh Markt vindt je honderden verschillende producten. Denk aan kant-en-klaar maaltijden, verse pasta’s, wijnen, groente, desserts, sushi en nog veel meer. Maar wist je dat je elke week ook de lekkerste quiches en hartige taarten kunt meebestellen bij jouw box? Een quiche is een hartige taart met de lekkerste groenten. Populaire hartige taarten zijn de quiche lorraine, mozzarella en spinazie en de quiche met zalm. In deze blog lees je er meer over.

Wat is een hartige taart?

Een hartige taart wordt ook wel een quiche genoemd. Een quiche wordt meestal gemaakt met een zanddeegbodem. Deze bodem bestaat uit meel, boter en water. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix (custard) van eieren, en room. In de hartige taart worden vervolgens vlees of vis, kaas en groenten aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, bij het avondeten. Daarnaast wordt een quiche ook wel eens koud gegeten, bij een borrel.

Hoe is de hartige taart ontstaan?
Een quiche of hartige taart is afkomstig uit Lotharingen. De franse naam is afkomstig uit de streekstaal. De meest origineel hartige taart of quiche werd vroeger gemaakt met een restje brooddeeg dat dun werd uitgerold. Hieraan werden stukjes zoute spek en geklopte eieren aan toegevoegd.

Bekendste hartige taart
De meest bekende hartige taart is de Quiche Lorraine. Bij deze hartige taart zijn kaas en spek de hoofdingrediënten. Een bekende variatie op deze hartige taart is de Quiche Alsacienne. Hierbij is naast kaas en spek, ui aan de taart toegevoegd.

Kant en klare hartige taarten kopen
Als je niet veel tijd hebt om zelf een hartige taart te bereiden, dan kan je deze ook kopen. Bijna bij elke supermarkt zijn kant en klare hartige taarten te koop. Er zijn vele kant en klare hartige taart varianten te koop, zoals taarten met kaasbroccoli vulling of brie met bospaddenstoelen. Kom je niet vaak in de supermarkt? Je kunt jouw quiche dus ook heel eenvoudig laten meebezorgen bij jouw HelloFresh box. Let op: je bestelt dit altijd in combinatie met een box. Je kunt dus niet alleen los producten uit de Markt bestellen zonder dat je een maaltijdbox laat bezorgen.

Welke quiches kan ik bestellen bij HelloFresh?

HelloFresh heet inmiddels de keuze uit ongeveer 10 verschillende quiches. Deze hartige taarten kosten ongeveer €4,99 per portie (350 gram). Er zijn ook wat grotere hartige taarten – genoeg voor 4 porties – met een vanafprijs van €12,99. De quiche is een perfect tussendoortje of comfortfood voor in het weekend. Even geen zin om te koken? Dan zet je gewoon even een hartige taart in de oven. In ongeveer 15 minuten heb je dan een heerlijke maaltijd klaar met lekker veel groenten. Ga je toch zelf aan de slag? Bekijk dan ook deze 5 tips om sneller te koken met HelloFresh. Hieronder vind je in het kort meer informatie over het aanbod met quiches:

  • Quiche met ham en voorjaarsgroenten
  • Mini-quiche lorraine
  • Mini-quiche spinazie en mozzarella
  • Quiche mozzarella en spinazie
  • Quiche lorraine met gerookte spekjes
  • Quiche zalm
  • Klassieke quiche combi
  • Grote hartige taart met pulled pork
  • Hartige taart met romige kip

quiche-bij-je-maaltijdbox

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *