Halal maaltijdbox Chef Ali nu voor iedereen beschikbaar

Een paar weken geleden publiceerden we al een berichtje over de nieuwe halal maaltijdbox van Chef Ali. Deze speciale box is een initiatief van TV-kok Mountir Toub. De eerste periode was deze box alleen beschikbaar voor inwoners van Amsterdam. Nu meldt Chef Ali dat zij overgaan op landelijke bezorging. Vanaf 18 juni kan heel Nederland genieten van deze maaltijdbox die enkel halal-ingrediënten bevat. De box bevat ingrediënten voor 3 verschillende maaltijden. Gedurende de eerste 3 weken na de start, werd de box zo’n 120 maal aangeschaft. De boxen worden in Amsterdam afgeleverd met speciale elektrische bakfietsen. Buiten Amsterdam wordt de bezorging uitbesteed aan een logistieke dienstverlener.

Klanten van Chef Ali hoeven geen bezorgkosten te betalen. De box voor 3 maaltijden voor 1 persoon heeft een prijskaartje van 29 euro. Een box voor 3 maaltijden en 2 personen kost 39 euro. Je kunt de box ook bestellen voor meer dan 2 personen. Chef Ali rekent 10 euro per persoon voor elke extra persoon. Daarmee zit Chef Ali op hetzelfde prijsniveau als bijvoorbeeld HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox en Marley Spoon. De Allerhande Box is iets goedkoper. Wanneer je nu een maandabonnement neemt krijg je het kookboek “mijn Arabische keuken” cadeau.

Maaltijdbox voor hoogopgeleide moslims

De belangrijkste doelgroep van de Chef Ali box zijn hoogopgeleide moxlims. De initiatiefnemers Redouan Boussaid, Brahim Rgui en Aissa Zarioh denken dat er onder deze groep steeds meer vraag ontstaat naar een dergelijke maaltijdbox. Op dit moment zijn er zo’n 70.000 mensen die voldoen aan het profiel “hoogopgeleide moslim”, maar dat aantal zal de komende jaren snel toenemen, zo verwachten de initiatiefnemers. Daarnaast hopen de drie heren dat de box ook zal aanslaan bij de autochtone Nederlander die halal als iets “cools” beschouwt. Via Chefali.nl kan de box direct online worden besteld. Hier vind je ook welke recepten er deze week in de box zitten. Wanneer je de box op woensdag voor 12 uur bestelt, heb je de Chef Ali maaltijdbox op zaterdag in huis.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *