Halloween recepten bij HelloFresh kiezen

Nog een paar dagen geduld, en dan is het alweer zover: Halloween 2022. Op maandag 31 oktober gaan mensen eng verkleed en worden er gezichten uit pompenen gesneden. Ook de inhoud van jouw HelloFresh box kan je deze week aanpassen op het thema Halloween. In het weekmenu vindt je namelijk een Halloweensoep met spinnenballetjes (geen kant-en-klaar soeppakket) en heerlijke Halloween spook-spritskoekjes of spook-brownies in de bijbehorende bakbox. De soep en de bakbox kan je eenvoudig toevoegen aan jouw box van deze week! In deze blog lees je meer over de HelloFresh-Halloween recepten, tips voor het maken van lekkere traktaties en vertellen we je alles over de herkomst van dit spooky feest!

Welke Halloween recepten kan ik kiezen bij Hellofresh?

In de box van deze week (24 oktober t/m 31 oktober) vind je een aantal toffe Halloween recepten in jouw HelloFresh box. Bestel je alleen reguliere maaltijden? Dan kan je kiezen voor een Halloweensoep met spinnenballetjes met met pompoen, wortel, tomaat en kokosmelk. De griezelige soep staat op tafel binnen 35 minuten. Een heel passend gerecht als de kinderen daarna Trick or treat roepen! Daarnaast vind je in de bakbox nog meer bijpassende recepten. In de bakbox kan je bijvoorbeeld kiezen voor Halloween spook-spritskoekjes. Dit zijn 12 heerlijke koekjes in de vorm van een spook. Een heel bijpassend gerecht dus voor Halloween avond!

Een passende traktatie voor trick or treat!

Tijdens Halloween op 31 oktober gaan de kinderen verkleed langs de deuren. Ze bellen bij de mensen aan en roepen dan: Trick or treat! Wanneer kinderen dit aan de deur roepen bedoelen ze eigenlijk: een snoepje of ik schiet! Het klinkt misschien wat heftig, maar het is een heel onschuldig feest wat je wel een beetje kunt vergelijken met Sint Maarten op 11 november waarbij de kinderen ook langs de deuren gaan. Veel mensen geven de kinderen die aanbellen een kleine traktatie. Wat is leuk om te geven aan de aanbellende kinderen? Hieronder vind je een lijst met leuke traktaties:

  1. Spooky spiesjes met meloen, kiwi en marshmallows
  2. Hotdog mummies met knakworstjes en balderdeeg
  3. Een gevulde “pompoen” van bijv. een mandarintje of sinaasappel met iets lekkers zoets erin
  4. Aardbeien spookjes met witte chocolade
  5. De Halloween spook-spritskoekjes uit de bakbox! (zie hieronder het recept)

Meer inspiratie nodig? In deze blog vind je nog veel meer toffe Halloween traktaties!

halloween spook spritskoekjes hellofresh

De lekkerste traktaties zelf maken!

Je kunt voor Halloween natuurlijk een zak snoep kopen en deze uitdelen aan de rondgaande kinderen. Maar het is eigenlijk net zo leuk om (samen met de kids) je eigen originele traktatie te maken! HelloFresh heeft deze week daarom een ontzettend toepasselijk bakrecept in de bakbox. Deze spookachtige spritsen heb je zo klaar, zijn ontzettend lekker en ook nog eens heel origineel. Het recept geeft je een aantal handige decoratietips zodat jij voor 31 oktober de perfecte traktatie al in huis hebt!

Hoe maak je de spooky spritsen?

  • Eerst maak je een mengsel van ei, roomboter, citroenrasp, suiker, bloem en zout
  • Vervolgens kneed je van het mengsel ongeveer 12 balletjes die je vervolgens platdrukt
  • De spritskoekjes bak je in 15 minuten in de oven af. Hierna laat je ze ongeveer een uur rusten
  • Nu kan je de koekjes versieren. Het recept bevat witte-chocoladedruppels en chocoladevlokken waarmee je lekker je eigen fantasie kunt laten gaan

De herkomst van Halloween

Heksen, monsters, oranje pompoenen en elkaar laten schrikken. Op donderdag 31 oktober is het weer tijd voor Halloween. Het feest dat uit de Verenigde Staten is over komen vliegen krijgt een steeds Hollandser tintje. Door het hele land gaan kinderen in hun meest enge outfits de deuren langs voor een ‘Trick or Treat’. Maar waar komt dit feest eigenlijk vandaan?

Waar komt de term Halloween vandaan?
De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en. Dat staat voor de All Hallows Eve, de allerheiligenavond van de Kelten. Omdat volgens de Keltische kalender het nieuwe jaar op 1 november begint, was 31 oktober omgedoopt tot een soort oudejaarsdag. De oogst was dan klaar, de Kelten kregen een vrije dag en vierden dat met het Keltische nieuwjaar.

Het Keltische nieuwjaar
Naast de feestelijkheden zat er ook een luguber tintje aan het Keltische Nieuwjaar. De Kelten geloofden namelijk dat er met het begin van het nieuwe jaar ook geesten terug in de wereld kwamen. Alle geesten van de overledenen in het afgelopen jaar zouden terug komen en proberen om een leven lichaam in bezit te nemen.

Maskers om geesten af te schrikken 
Om de geesten voor eens en voor altijd af te schrikken liepen de Kelten elke nieuwjaarsdag weer rond met maskers. Deze traditie is altijd gebleven, totdat de Romeinen het landgoed van de Kelten binnenvielen. Vanaf dat moment zijn de tradities vermengd met hun eigen tradities. De doden werden geëerd en het afschrikken van geesten door verschillende kledij werd steeds belangrijker.

Halloween in Nederland
Pas eeuwen later is het engste feest van het jaar ook in Nederland doorgedrongen. Nog steeds gaan kinderen de straat op in enge kleding. Alleen nu is het anders. Halloween is niet zozeer meer om geesten af te schrikken. Halloween is een feest geworden waarbij je elkaar vooral kan laten schrikken. Kinderen gaan de deuren langs en roepen trick or treat om een lekkere traktatie te ontvangen.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *